4 EXERCICIS PEL MAL D’ESQUENA

En el següent vídeo us presento quatre exercicis que us poden a ajudar a combatre del dolor lumbar. Com ja hem comentat alguna vegada, patir dolor a l’esquena, i principalment a la zona lumbar, és molt freqüent. I el que encara és pitjor, és que la majoria de persones tornen a recaure un vegada s’han curat.

Us he preparat quatre exercicis que us poden ajudar:

  1. Exercici en rotació de columna panxa a terra: Ens  estirarem panxa a terra amb les cames doblegades a 90º i el cos sobre dues mantes doblegades o dos coixins. Allargarem la columna, deixarem els braços recolzats i el cap en direcció contrària de les cames si la zona cervical ens ho permet. Hem de romandre respirant relaxadament mentre la musculatura rotadora de columna es deixa anar.
  2. Rotació a la columna asseguts: En aquest exercici el que fem és activar els músculs extensors i rotadors de columna, que molt cops queden inhibits quan patim dolor dorsolumbar. Com en tots els exercicis hem d’evitar forçar, i mantenir una respiració relaxada.
  3. Estirats panxa enlaire amb les cames a 90º sobre una cadira. L’objectiu és permetre que la gravetat ens relaxi la musculatura de l’esquena, al mateix temps que respirem amb el diafragma i fem el moviment d’autoallargar la columna com explico al vídeo.
  4. Estirats de costat sobre coixí o manta: El que realitzarem serà un estirament passiu i progressiu de la musculatura inclinadora de la columna, intentant deixar la pelvis quieta i allargant l’esquena perquè s’estirin músculs problemàtics com el quadrat lumbar

Com comento al vídeo, cada persona és un món i cada cas és diferent, però per provar aquests exercicis no perdeu res, i si veieu que algún us ajuda a combatre el dolor lumbar més que la resta, doncs us quedem amb aquell i l’aneu practicant una estoneta cada día.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes