EXERCICIS PER LA ZONA DORSAL

La zona dorsal és la gran desconeguda de les parts en què es divideix la nostra columna. Però en realitat és molt important ja que serveix d’unió entre la zona cervical i la zona lumbar, i la seva morfología pot condicionar aquestes zones.

Normalment la zona dorsal hauria de tenir una curva endins, vista de perfil, ben equilibrada i que serveixi per compensar les curves enfora (lordosis) de la part cervical i lumbar. El problema és que la nostra societat actual en porta a mantenir moltes hores una posició en flexió (és a dir, arrodonits/encorvats) endavant. Quan estem davant de l’ordinador, al conduïr, al estar mirant el mòbil o la tablet… això provoca que les espatlles se’n vagin endevant i el cap hagi de anar una mica enrere per mantenir la mirada endevant.

Sabem que la nostra columna és molt més forta i adaptable del què ens pensàvem, però això no vol dir que realitzar uns exercicis que permetin recolocar espatlles i curva dorsal sigui inútil. Per això us he preparat dos exercicis: un estirats panxa enlaire perquè la gravetat ens ajudi a manenir la columna allagada i les espatlles i escàpules ben colocades. Una altra, drets amb la paret de recolzament, però amb la gravetat dificultant l’execució i fent necessari que ens concentrem més en l’exercici i en la respiració.

Si la vostra postura habitual és amb espatlles caigudes endavant, si tenir tendència a patir de molèsties a les cervicals o a les espatlles, aquest exercicis us poden ajudar:

Powered by WordPress. Designed by WooThemes