EXERCICIS PER POSAR-TE EN FORMA 1, LLIÇÓ 2

A la segona classe del curs en forma I ja introduïm una mica més d’intensitat. Realitzarem una volta a un circuit de 8 exercicis, del mateix estil que vam fer a la classe anterior, però abans de realitzar la segona volta farem un tabata.

Un tabata són 4′ d’exercici intervàlic, que s’ha de fer a alta intensitat. Aquí alternarem dos exercicis: les flexions de genolls (o sense si podeu) amb l’squat jump. El tabata s’estructura en 20″ de execució d’un exercici i 10″ de descans, i després amb 20″ més del següent exercici i 10″ de descans. Tot això es repeteix quatre vegades i dóna un total de 4′ d’exercici.

Com us comentava, el mètode tabata ha demostrat que en poc temps, si la intensitat d’execució és alta, es poden obtenir més beneficis que realitzant una activitat durant més estona a una intensitat més baixa.  Forma part dels anomenats HIIT (high intensity interval training) que els darrers anys s’han estudiat molt pels beneficis que aporten.

Podríeu pensar que si estem en una segona lliçó d’exercicis per  posar-se en forma, la alta intensitat no és del tot recomanable, però tranquils,  que el que us demano és la màxima intensitat que cadascú pugui oferir. Per un serà saltar molt alt i ràpid en l’squat jump, però potser per un altre just aixecar les puntes dels peus de terra ja serà molt intens. Cadascú al seu ritme.

https://youtu.be/vMpwO1DHT08

Powered by WordPress. Designed by WooThemes