L’esforç té la seva recompensa

Aquest mes d’octubre ha resultat ser un mes fantàstic per efis, ja que tres amics/pacients/clients han aconseguit fites molt importants. Cadascú amb les seves particularitats, les seves dificultats i els diferents nivells, però tots han assolit els objectius marcats, i això ens fa molt feliços.

No vull treure mèrit a la resta dels que veniu a entrenar, considero que el més important és lluitar per aconseguir els objectius que cadascú, individualment, es marca. I tots, absolutament tots, tenen la mateixa importància: acabar una cursa de 10km, moure’s per mantenir el mal d’esquena controlat, intentar millorar la forma física, córrer una ultramarató…

Tot i això, en aquesta entrada voldria destacar-ne tres:

En primer lloc, Roger Ballús va revalidar el títol de campió d’Espanya d’ esquí aquàtic. L’any anterior ja el va aconseguir, i tots sabem que mantenir-se és encara més difícil que arribar. En Roger treballa moltes hores, i ha de treure temps per entrenar d’on pot. A efis fa molts anys que ve a entrenar i a tractar-se de problemilles que van sorgint, i la seva capacitat de superar-se i motivar-se quan podria perfectament quedar-se amb tot el que ha aconseguit el fa molt gran. Des d’aquí la meva felicitació més sincera.

El següent a aconseguir el seu objectiu va ser l’Israel Planes. Acabar la cursa d’ultradistància del trail del Bisaura amb 80km i 5.200m + amb un turmell lesionat també mereix el nostre reconeixement. A l’Isra li encanta  córrer per la muntanya i tenia molt clar que l’objectiu era gaudir de la cursa. Tots sabem de la dificultat que porta córrer tants quilòmetres i de les hores que s’han de dedicar per entrenar i els caps de setmana que s’han de gastar en sortides llargues per acumular quilòmetres. I quan tens alguna lesió que no et deixa anar al 100% , però tot i això no deixes d’entrenar per aconseguir el teu objectiu, encara té més mèrit. L’Isra també fa molts anys que ve a entrenar i a tractar-se amb nosaltres, i la seva millora, ha estat molt considerable. Ara ens centrarem en tractar el turmell i deixar-lo al 100% per la pròxima.

Finalment destacar una nova fita del Marc Montoya. Acabar la ultramarató de “La diagonale des fous” a l’illa Reunión. El nom ja ens dóna alguna pista del que li esperava (la diagonal dels bojos…).Van ser uns  170km amb uns 10.000m de desnivell positiu amb escales, corriols de gran dificultat tècnica i la calor típica d’aquestes illes. L’any anterior va aconseguir finalitzar la UTMB, la cursa de les curses d’ultradistància, i com comentàvem amb el cas del Roger, encara té mes mèrit el fet de continuar entrenant i no conformar-se amb assolir un objectiu, sinó lluitar pel següent. Després de més de 8 anys sense practicar esport, va proposar-se farà uns tres anys millorar la forma física, venir a entrar a efis i marcar-se uns objectius que inicialment semblaven inabastables. Però els ha aconseguit. Són moltes hores d’entrenament, una gran disciplina per seguir les pautes marcades, per llevar-se d’hora els caps de setmana i sortir a córrer moltes hores… Però com diu el títol del post, l’esforç té la seva recompensa!

 

Per tant, l’enhorabona a tots tres, i donar-vos també les gràcies per confiar amb efis com a lloc per entrenar i cuidar de la vostra salut!

 

No comments yet.

Deixa un comentari

Powered by WordPress. Designed by WooThemes