Què és la psiconeuroinmumologia i com et pot ajudar

Un dels objectius d’aquest blog consisteix en explicar els tractaments que realitzem, els exercicis que us poden ajudar i tota la informació que volem compartir d’una manera el més entenedora possible.
Evidentment, quan llegim Psiconeuroinmunologia (PNI) no ens ajuda gaire a entendre de què es tracta.

En què consisteix

Doncs bé, la PNI és un conjunt de tècniques que intenten descobrir què és el que no funciona correctament en el nostre organisme i proposar solucions per arreglar-ho.
Consisteix en analitzar mitjançant una entrevista molt completa i si és possible amb el suport d’analítiques o d’altres informes diagnòstics, què li passa al pacient.
Entendre que el cervell (-psico), el sistema nerviós (-neuro) i els sistema inmunològic i endocrí (-inmunologia) funcionen com un tot i estàn íntimament relacionats uns amb els altres és el primer pas per explicar com ens pot ajudar la PNI.
Mitjançant el control de l’estrès, l’activitat física, la alimentació i la regulació del ritme circadià és poden millorar, alleugerir i fins i tot curar alguna de les dolències més habituals que patim avui en dia.

Recuperar o mantenir la salut no és fàcil

Tot i això, la PNI té un problema.
Necessita de la implicació del pacient perquè funcioni. I això que pot resultar evident, en realitat molts cops no es produeix. Estem acostumats a la cultura de la pastilleta i continuar fent el mateix que féiem, és a dir, sense eliminar la causa que ens ha provocat el problema.
Amb la PNI s’intenta veure què és el que no funciona bé i posar-hi remei amb les eines que hem comentat abans. No és fàcil, es necessiten canvis, tampoc ràpid, el que fa mesos o anys que no funciona no s’arregla en dies… però pot arribar a ser molt efectiva.

La clau és progressar

Per arreglar un problema de manera global s’ha de ser constant. A vegades és necessari fer molts canvis. La clau és entendre com aquests canvis ens poden ajudar i marcar una progressió que permeti dividirlos en dossis prou altes per ser efectives, però sense arribar a ser tant estrictes que ens faci deixar-ho estar.
Aquí és on entra el paper del/la psiconeuroinmumologa. S’ha de saber esbrinar que falla, trobar les eines per solucionar-ho i sobretot aconseguir que el pacient les utilitzi de manera correcte. El seguiment, la motivació i la reevaluació d’objectius seran molt importants per aconseguir-ho.

No comments yet.

Deixa un comentari

Powered by WordPress. Designed by WooThemes